FAQ items aan het laden...

Nieuw-Zeeland

/Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland2021-10-20T10:57:00+00:00

Een aromatische Sauvignon Blanc

Nieuw-Zeeland ligt verdeeld over twee grote eilanden, het Noorder- en het Zuidereiland. Het land beschikt over bijzonder natuurschoon. Het is zeven keer zo groot als Nederland met slechts 4,3 miljoen inwoners.

De wijnbouw speelt zich af tussen de 36 en 45 graden zuiderbreedte (dat is vergelijkbaar met Bordeaux en Rhône op het noordelijk halfrond). Marlborough, het gebied van het Zuidereiland, is de basis van de Sauvignon-druif. Men produceert daar een witte wijn, die door het koele weer een heel bijzonder, aromatisch karakter krijgt. Het Noordereiland is in verband met zijn hogere temperatuur meer geschikt voor rode wijnen.
Om de nadruk niet te veel op de Sauvignon-druif te leggen wordt er hard gewerkt aan een grotere spreiding van meerdere druivensoorten, zoals de Pinot gris en de Pinot noir.

Selectie

H.Bourgeois Petit Clos Pinot
H.Bourgeois Sauvignon Blanc Petit Clos
H.Bourgeois Petit Clos Pinot Noir
Pinot Noir
H.Bourgeois Sauvignon Blanc Petit Clos
Sauvignon Blanc

De overige wijnen in ons assortiment uit Nieuw-Zeeland zijn:

Wijn Omschrijving
H.Bourgeois Petit Clos Pinot Noir Pinot Noir
H.Bourgeois Sauvignon Blanc Petit Clos Sauvignon Blanc

Welkom bij Bontenbal Wijnen

Wij willen u middels deze website kennis laten maken met ons bedrijf en u graag een indruk geven van ons assortiment kwaliteitswijnen uit Europa en 'de nieuwe wereld'. Het is geen webshop. Neem gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op voor meer informatie, of kom langs in onze winkel op vrijdag en zaterdag.

Contact

Adrianalaan 198b
3053 MH Rotterdam

Telefoon: 010 - 461 24 04

Mobiel: 06 - 53 369 031