Wijn van de maand | november 2018

Domaine Roche:
de absolute top van de Rhône-wijnen

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 v.Chr. toen de Grieken hier al aan wijnbouw deden.

Het productiegebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 km lang, met een noordelijk en zuidelijk deel. Mede daardoor kunnen de Rhône-wijnen sterk van elkaar verschillen. Het zuidelijke deel is goed voor 80% van de totale productie van Rhône-wijnen. Met 21 verschillende druivensoorten zijn de Grenache en Syrah de belangrijkste voor de rode wijnen, en de Roussanne en Marsanne voor de witte wijnen.

Met een overgrootvader als stichter en een vader die jarenlang president was van de plaatselijke coöperatie, leek het niet meer dan normaal dat zoonlief Romain Roche de traditie zou voortzetten en een carrière in de wijn zou maken. Het is ondertussen voor iedereen duidelijk dat Romain de juiste beslissing heeft genomen. Hij heeft zich in een mum van tijd naar de absolute top van Rhône-wijnen gewerkt en produceert 4 Rhône-wijnen die wij u graag laten proeven:

Côtes du Rhône € 7,95

Cairanne € 9,95

La Bousquette € 11,95
Honderd jaar oude wijngaard

Marcel € 9,95
Ode aan zijn vader

Bontenbal Wijnen

De openingstijden van de winkel zijn:
vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur
De rest van de week kunt u ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken en
eventueel een afspraak maken.